Rockwell MES-systeem ondersteunt productie EV-platforms van REE Automotive

Rockwell Automation meldt dat REE Automotive gebruik gaat maken van zijn Plex Manufacturing Execution System (MES) ter ondersteuning van zijn sterk gedigitaliseerde productie-activiteiten. Het bedrijf hoopt in 2023 te produceren.

Trefwoorden: #automotive, #MES, #Rockwell Automation, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Rockwell Automation )

ENGINEERINGNET.BE - Het cloudgebaseerde Plex MES wordt dit jaar uitgerold op de locatie van REE Automotive in Coventry (VK). De fabriek krijgt een capaciteit van 10.000 voertuigsets (40.000 REEcorners).

Op basis van de wereldwijde uitbreidingsplannen van het bedrijf wordt verwacht dat spoedig meer locaties zullen volgen, waaronder die in Austin, Texas (VS).  Deze locatie zal volgend jaar operationeel zijn en krijgt een totale capaciteit van 20.000 voertuigsets in 2023.

De mogelijkheden die door het platform worden geleverd, vormen een ideale basis, niet alleen voor de eerste fabriek in Groot-Brittannië, maar ook voor de andere, toekomstige activiteiten van het bedrijf. In de fabriek in Coventry zullen de fabricageparamaters en -procedures verder verfijnd worden, waarna het Plex MES ook in andere fabrieken zal worden uitgerold.

De ‘corner technology’ van REE Automotive verpakt essentiële voertuigonderdelen in een compacte module tussen het chassis en het wiel om een volledig vlak en modulair chassis mogelijk te maken. Dit ontwerp ondersteunt alle commerciële EV’s van klasse 1 tot klasse 6 en is zeer efficiënt op het vlak van chassisruimte; het biedt maximale ruimte voor passagiers, vracht en batterijen.

Een configurator stelt klanten in staat om laadvermogen, batterijcapaciteit, aandrijflijn, besturing, bedrijfssnelheid en omgeving, en afmetingen af te stemmen op hun specifieke eisen.