Opleidingslab blauwe economie uit de startblokken

Syntra West, Howest, VIVES en UGent slaan voor het eerst de handen in elkaar voor de realisatie van een Training Lab Blue Economy in Oostende. Blauwe economie heeft alles te maken met oceanen, zeeën en kusten. Van kusttoerisme tot visserij.

Trefwoorden: #blauwe economie, #Howest, #opleiding, #UGent, #VIVES

Lees verder

Opleiding

( Foto: Hogeschool VIVES )

ENGINEERINGNET.BE - De noodkreet van bedrijven actief in de blauwe economie klinkt steeds luider. De sector evolueert op technologisch vlak razendsnel, maar het opleidingsaanbod sluit nauwelijks aan bij de noden van bedrijven.

De zoektocht naar goed technisch en digitaal geschoold personeel wordt daardoor alsmaar moeilijker. Het is de ambitie van Syntra West, Howest, VIVES en UGent om via het Training Lab Blue Economy de werknemers van vandaag en morgen klaar te stomen voor een job in de blauwe economie.

Het Training Lab Blue Economy maakt deel uit van UPSKILL, een EFRO-project waarin geïnvesteerd wordt in innovatieve en kwaliteitsvolle opleidingsinfrastructuur.

De infrastructuur zal gehuisvest worden in Bluebridge (Ostend Science Park) en is eigendom van POM West-Vlaanderen. De kennisinstellingen zullen het Training Lab uitbaten en er verschillende opleidingen aanbieden.

Daarvoor zullen ze onder meer gebruik maken van de meest innovatieve technologieën om nieuwe vaardigheden aan te leren of huidige skills bij te schaven. Denk daarbij vooral aan VR en AR, maar ook aan cobots en een gesimuleerde controlekamer van een windmolenpark. 

Het lab wordt met andere woorden de place to be voor studenten en werknemers in de blauwe economie om hun skills een boost te geven.