Lanxess en Advent richten joint venture op voor hoogwaardige technische polymeren

Het speciaalchemiebedrijf Lanxess en Advent International, een ervaren private equity-investeerder met een gevestigde staat van dienst op het gebied van investeringen in chemicaliën, richten een joint venture op voor hoogwaardige technische polymeren.

Trefwoorden: #Advent, #investeren, #joint venture, #Lanxess, #polymeren

Lees verder

Techniek

( Foto: Lanxess )

ENGINEERINGNET.BE - De twee ondernemingen hebben een overeenkomst ondertekend voor de overname van de DSM Engineering Materials-activiteiten (DEM) van het Nederlandse concern Royal DSM, dat deel zal gaan uitmaken van de nieuwe joint venture. De overnameprijs bedraagt zowat 3,7 miljard euro.

Daarnaast zal Lanxess zijn business unit High Performance Materials (HPM) inbrengen in de joint venture. HPM is één van de belangrijkste leveranciers van hoogwaardige polymeren, die vooral in de automobielindustrie worden gebruikt.

Advent zal ten minste 60% van de aandelen van de gemeenschappelijke onderneming bezitten. Lanxess ontvangt een eerste betaling van ten minste 1,1 miljard euro en een aandeel van maximaal 40% in de toekomstige joint venture.

De transactie is nog onderworpen aan de goedkeuring van de autoriteiten. Afronding wordt verwacht in de eerste helft van 2023.