Colruyt Group en Cardoen investeren in laadpalenbedrijf

Pluginvest, leverancier van innovatieve oplossingen voor laadpalen en energie-flexibiliteit, kondigt de instap van 2 nieuwe aandeelhouders aan. Colruyt Group brengt 4 miljoen euro groeikapitaal in en Cardoen verwerft aandelen.

Trefwoorden: #Cardoen, #Colruyt, #investeren, #laadpaal, #Pluginvest

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pluginvest )

ENGINEERINGNET.BE - Pluginvest werd in 2016 opgericht door Sander Hereijgers en Cedric De Jonghe, twee experten uit de alternatieve energiesector die de handen in elkaar sloegen om laadinfrastructuur laagdrempelig aan te bieden op de Belgische markt.

In de snelgroeiende markt van duurzame mobiliteit biedt het bedrijf laadoplossingen voor elektrische voertuigen aan. De Belgische bedrijven zullen dan ook een belangrijke rol spelen in de transitie naar elektrische mobiliteit,

Hereijgers: “Met deze nieuwe kapitaalronde kunnen we onze versnelde groei blijven voortzetten. De snelle stijging van het aandeel elektrische wagens en plug-in hybride wagens in het wagenpark van bedrijven brengt ook de nodige uitdagingen mee. Wij ontzorgen bedrijven die de overstap maken door een totaaloplossing aan te bieden rond laadinfrastructuur en het beheer ervan.”

Met die unieke formule wil het bedrijf alle drempels wegnemen voor bedrijven om te starten met de vergroening van hun wagenpark. Investeren in laadinfrastructuur is zelden de kernactiviteit van de meeste bedrijven.

Charging as a service is een renting- of leasingformule die meteen alle zorgen wegneemt en klanten de mogelijkheid biedt om geleidelijk aan hun infrastructuur te laten meegroeien met de fleet.