Britse start-up Gen3D overgenomen door Altair

Altair versterkt Additive Manufacturing aanbod met acquisitie Gen3D, een pionier in de toepassing van de impliciete geometriemethode voor het beschrijven van complexe geometrieën zoals ‘lattice structures’ voor Additive Manufacturing (AM).

Trefwoorden: #additive manufacturing, #Altair, #Gen3D

Lees verder

Techniek

( Foto: Gen3D )

ENGINEERINGNET.BE - Gen3D's technologie benut een nieuwe generatie impliciete modelleertechnieken om snel complexe geometrieën te creëren die niet gebaseerd zijn op traditionele ‘boundary representation’ (BREP) solid-model benaderingen.

Dit maakt het mogelijk om eenvoudiger componenten te ontwerpen door de functionele vereisten voor een onderdeel te specificeren (belastingen, bevestigingsgaten, vrije zones, kanalen voor vloeistofstroming, etc.). Tevens filtert deze technologie automatisch de componentgeometrieën die later mogelijk productieproblemen kunnen veroorzaken.

Die generatieve ontwerptool stelt engineers in staat om snel complexe ontwerpen te maken en tegelijkertijd het risico op printfouten te minimaliseren. Deze software wordt nu al gebruikt door ontwerpers voor toepassingen als energie-absorptie, warmte-overdracht, filtratie, en andere, in de lucht-en ruimtevaart, automotive, productie, medische sector en energiemarkt.

Hun technologie wordt geïntegreerd in Altair Inspire, de intuïtieve en krachtige software die simulatiegestuurd ontwerpen mogelijk maakt tijdens de hele productontwikkelingscyclus, vanaf concept tot en met de productie.