AB InBev investeert in 10 nieuwe E-Trucks

Eind dit jaar worden 10 nieuwe Volvo FE E-Trucks in gebruik genomen voor de belevering van cafés in de steden Leuven, Brussel, Gent en Luik. AB InBev zal dan in totaal 12 e-trucks in omloop hebben.

Trefwoorden: #AB InBev, #duurzaam, #e-truck, #elektrisch, #levering, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: AB InBev )

ENGINEERINGNET.BE - Na succesvolle tests in Leuven en Brussel met elektrische stadsbelevering, investeert de brouwer nu in 10 extra Volvo FE elektrische trucks voor het duurzaam transport van bier in de steden Leuven, Brussel, Gent & Luik. Dit zal voor een reductie van 150 ton CO2 op jaarbasis zorgen.

Philippe Seminck, Logistics Director BeNeLux en Frankrijk: “De vele voordelen van elektrische stadsbelevering hebben we vastgesteld in de praktijk na de tests in Leuven en Anderlecht: geen uitstoot, minder lawaai en aangenaam rijden voor onze chauffeurs. Bovendien is de E-Truck een belangrijke troef om goede chauffeurs te blijven aantrekken in een schaarse arbeidsmarkt.”

AB InBev heeft een duidelijke strategie op het vlak van duurzame logistiek: Reduce om zoveel mogelijk onnodige kilometers te reduceren en Replace om in te zetten op alternatieve brandstoffen en technologieën waar mogelijk.

Dit jaar werd om die reden ook het Belgisch logistiek netwerk herschikt. Het centraal depot werd vanuit het zuiden van het land (Strepy) verplaatst naar een magazijn in Vilvoorde om onnodige kilometers te vermijden. De verhuis van het depot zorgt voor een CO2-reductie van 600 ton CO2 op jaarbasis.