LynxCare haalt 20 miljoen euro op in investeringsronde

De Belgische health data scale-up haalt dit bedrag op om haar internationale positie te versterken in de wereld van healthcare data en daarnaast de groei van het team te ondersteunen.

Trefwoorden: #data, #digitalisering, #investeren, #kapitaal, #Lynxcare

Lees verder

Techniek

( Foto: Lynxcare )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds ruim 15 jaar zijn ziekenhuizen gedigitaliseerd en ze beschikken vandaag over een enorme hoeveelheid data. Maar naar schatting 90% van die data wordt niet gebruikt, terwijl deze belangrijk zijn voor een goede patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek.

Deze data toont immers de werkelijke uitkomst van behandelingen, een realiteit die kan verschillen van wat klinische studies aangeven.

LynxCare helpt ziekenhuizen hun grote hoeveelheid data inzichtelijk te maken met behulp van AI en Natural Language Processing, om deze nieuwe inzichten te ontsluiten. Dit klinische dataplatform versnelt zo medische inzichten en onderzoek binnen ziekenhuizen in Europa en de Verenigde Staten.

Door 20 miljoen euro op te halen in zijn meest recente Series A-ronde kan het bedrijf de internationale uitrol van zijn platform versnellen.

Dit is de grootste Belgische investeringsronde ooit binnen de digital health-sector. De Zwitserse health tech Investor MTIP leidde de investeringsronde, samen met Elaia uit Frankrijk en eerdere investeerders Heran Partners, Btov Partners uit Duitsland en PMV.

Georges De Feu, medeoprichter en CEO van LynxCare: "We staan aan het begin van een datarevolutie in de gezondheidszorg waar de patiënt en zijn of haar data centraal staan, en hier willen wij het voortouw in nemen.”

Verder gaat LynxCare een strategisch partnerschap aan met PSIH. De Franse marktleider in klinische business intelligence maakt de uitrol van het LynxCare-platform binnen hun klantenbestand van meer dan duizend ziekenhuizen mogelijk.