Ontwikkeling hoogperformante materialen voor solid-state batterijen

Umicore en het Japanse bedrijf Idemitsu Kosan gaan hoogperformante katholietmaterialen voor solid-state batterijen ontwikkelen om het rijbereik van e-wagens sterk te vergroten.

Trefwoorden: #batterij, #expertise, #Idemitsu, #umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Beide bedrijven combineren hun expertise op het vlak van kathode-actieve materialen en vaste elektrolyten om het rijbereik van e-wagens te vergroten en zo e-mobiliteit te stimuleren.

Umicore brengt haar expertise op het vlak van verscheidene actieve kathodematerialen (CAM) voor lithium-ionbatterijen in. Het bedrijf werkt sinds 2017 aan CAM-chemicaliën in vaste toestand en bezit meerdere belangrijke patenten in dit technologiegebied.

Idemitsu Kosan brengt haar kennis mee omtrent vaste elektrolyten als een essentieel materiaal voor all-solid state lithium-ionbatterijen (ASSB). Dit bedrijf heeft een gevestigde methode voor de productie van hoogzuivere lithiumsulfide, die het ontwikkelde in haar petrochemische activiteiten, en bezit talrijke patenten voor sulfide vaste elektrolyten die lithiumsulfide als grondstof gebruiken.

Katholieten combineren kathode-actieve materialen en vaste elektrolyten. Het intiemere contact tussen deze twee componenten zou de solid-state batterij in staat stellen betere prestaties te behalen.

Solid-state batterijen zijn de batterijen van de volgende generatie met prestatieverbeteringen op verschillende fronten. In auto's bijvoorbeeld zal hun hogere energiedensiteit het rijbereik vergroten en sneller opladen mogelijk maken.

De vervanging van de huidige vloeibare elektrolyt door een vaste elektrolyt zal de veiligheid en de levensduur van de batterijen verbeteren, hun omvang en gewicht verminderen en uiteindelijk ook hun kosten.