Renault en Phoenix Mobility lanceren elektrische retrofitkit voor bedrijfsvoertuigen

Renault Group en Phoenix Mobility, gespecialiseerd in de ombouw van bedrijfsvoertuigen naar elektrische voertuigen, gaan een strategisch partnerschap aan voor de ontwikkeling en commercialisering van een retrofitkit.

Trefwoorden: #elektrisch, #mobiliteit, #Phoenix, #Renault, #voertuig

Lees verder

Techniek

( Foto: Renault Group )

ENGINEERINGNET.BE - De eerste fase van het partnerschap zal als ‘Proof of Concept’ fungeren en omvat de gezamenlijke ontwikkeling met als doel om vanaf 2023 een eerste retrofitkit op de markt te brengen voor Renault Master.

In een eerste fase willen beide partners ongeveer 1.000 retrofitkits commercialiseren en installeren, en zakelijke klanten overtuigen van de voordelen van deze retrofitkits (elektrisch rijcomfort, milieuvriendelijkheid, economische winst, enz.). Op termijn zal deze innovatieve oplossing worden uitgebreid naar andere modellen.

Renault Group steunt hiervoor op de industriële knowhow van de Re-Factory in Flins. Op deze site, gewijd aan de circulaire economie, zullen de kits geassembleerd worden. Phoenix Mobility zal van zijn kant instaan voor de commercialisering.