Plug-invoertuigen leveren de grootste bijdrage aan verlaging CO2-uitstoot

Het Belgian Mobility Dashboard (VBO en FEBIAC) werkt regelmatig de gegevens bij over de spoor- en wegmobiliteit in België, alsook over het wagenpark en de bijhorende uitstoot. Hieronder de eerste resultaten.

Trefwoorden: #CO2, #Febiac, #mobiliteit, #uitstoot, #VEB

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Belgian Mobility Dashboard )

ENGINEERINGNET.BE - Onder meer door het Europese ‘Fit for 55’-wetgevingspakket staan klimaat en CO2 in het middelpunt van het maatschappelijke en politieke debat. Met het Belgian Mobility Dashboard (BMD) wordt o.a. de evolutie van de CO2-uitstoot van de in België ingeschreven nieuwe wagens in de eerste helft van 2022 volgen.

Enerzijds bleven de gemiddelde uitstootniveaus (uitgedrukt in g/km) van de nieuwe, tussen 1 januari en 30 juni 2022 ingeschreven diesel- en benzinewagens stabiel in vergelijking met 2021 (dieselwagens: +0,3 g CO2/km, benzinewagens -1 g CO2/km). 

Anderzijds daalt de gemiddelde uitstoot van alle nieuw ingeschreven wagens (alle motortypes samen) met 8% (108,4 g CO2/km in juni 2022 tegenover 117,9 g CO2/km in juni 2021). De verklaring voor die daling ligt in het groeiende succes van de 100% elektrische en plug-inhybridewagens, de zogenaamde oplaadbare wagens.    

Met andere woorden, plug-invoertuigen leveren momenteel de grootste bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot op de markt voor nieuwe auto's. De snelheid waarmee CO2-arme of CO2-vrije  motoren in het wagenpark worden ingevoerd zal bepalend zijn voor het behalen van onze CO2-reductiedoelstellingen voor het wegverkeer, zeker tegen 2030.

Heel wat informatie kan nuttig zijn om het mobiliteits- en klimaatbeleid te ondersteunen. Zo kunnen we aan de hand van het BMD o.a. de evolutie van de CO2-uitstoot volgen en het aandeel van elk type motor daarin (in het bijzonder lage- en nulemissiemotoren), zowel op marktniveau als op het niveau van het Belgische personenwagenpark.

Het BMD is een neutraal, datagebaseerd platform dat de belangrijkste aspecten van mobiliteit in België monitort en dat (publieke, private en academische) stakeholders op het gebied van mobiliteit een unieke set indicatoren aanreikt die ze kunnen gebruiken om oplossingen, beleid en maatregelen inzake mobiliteit te beoordelen en te ontwikkelen.