LRM en LIOF investeren samen 760.000 euro in Aerial Precision

Aerial Precision, het bedrijf achter de grensverleggende 3D-sensormodules voor drones, krijgt een uitbreidingsfinanciering van de Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM en de Nederlands-Limburgse ontwikkelingsmaatschappij LIOF.

Trefwoorden: #drone, #invest, #LRM, #sensor

Lees verder

Techniek

( Foto: Aerial Precision )

ENGINEERINGNET.BE - Aerial Precision heeft haar hoofdkantoor in Maastricht en is ook actief op DronePort in Sint-Truiden.

Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt hard- en software, die bevestigd kan worden op drones en andere mobiele voertuigen en biedt daarmee een oplossing voor de beperkte toepassingen die er op dit moment bestaan voor het genereren van kwalitatieve 3D-kaarten.

Vincent Payo-Ollero, founder en CEO: “De bestaande toepassingen om 3D-kaarten te genereren (fotogrammetrie en LiDAR-technologie) zijn hetzij tijdrovend, hetzij duur en geenszins in real time. Onze unieke technologie biedt een combinatie van accurate real time 3D-kaarten tegen een betaalbare prijs.”

Via een app kan de gebruiker de instellingen van de sensormodule aanpassen en in real time de gegevens analyseren. Dat biedt enorm veel gebruiksgemak, aangezien geen gespecialiseerde kennis vereist is om de data te verwerken.

Concreet kunnen de sensormodules en de technologie bijvoorbeeld helpen om te bepalen welke gewassen meer of minder bemest moeten worden, of kunnen ze ingezet worden bij de detectie van gevaarlijke stoffen.