Drie advieskantoren bundelen krachten in fintechbedrijf AI-Gust

Het nieuwe fintechbedrijf werd opgericht door sectorgenoten BDO België, Van Havermaet en Vandelanotte en bundelt data uit alle mogelijke bestaande boekhoudsoftwarepakketten en laat er artificiële intelligentie op los.

Trefwoorden: #advies, #AI, #BDO, #fintech, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: AI-Gust )

ENGINEERINGNET.BE - Financiële gegevensverwerking en accounting gebeuren anno 2022 al vaak op digitale wijze. Maar de data zitten dikwijls verspreid over verschillende softwarepakketten en andere systemen.

Daarnaast worden de financiële en boekhoudkundige gegevens nog weinig gebruikt als basis voor interessante inzichten over de bedrijfsvoering of trends om ondernemingen sterker te maken voor de toekomst.

Op die problematiek zal AI-Gust een antwoord bieden. Het AI-platform zal bijvoorbeeld snel kunnen berekenen wat de impact van een nieuwe wet of Europese regel is op het compliancebeheer van bedrijven of bekijken of de kosten, zoals die voor energie bijvoorbeeld, van een onderneming in lijn liggen met spelers uit dezelfde sector.

Bedrijven die de SaaS-software van AI-Gust zullen gebruiken, kopen meer dan een softwarelicentie. Ze zullen deel uitmaken van een grotere community. Hoe meer accountants, softwareleveranciers en financiële experten aansluiten, hoe performanter het AI-platform wordt. 

AI-Gust, dat vanuit de universiteitsstad Leuven actief zal zijn, neemt het komende jaar een tiental computerwetenschappers, data-ingenieurs, frontend-ontwikkelaars en software-ingenieurs aan.

Op de foto: Tim Bottelbergs, CEO van AI-Gust