WEG Benelux en WEG Nederland vieren 30 en 20 jaar continue groei

Dankzij toegewijd personeel, een hoge klanttevredenheid en voortdurende innovatie, hebben deze vestigingen het voortouw genomen om WEG te positioneren als een toonaangevende fabrikant van industriële apparatuur in de wijdere Europese regio.

Trefwoorden: #dichting, #lager, #motoren, #onderhoud, #reparatie, #WEG

Lees verder

Productnieuws

( Foto: WEG )

ENGINEERINGNET.BE - WEG is een wereldwijde fabrikant van elektrisch en mechanisch materiaal met een hoofdkantoor in Brazilië, die in 1992 naar Europa kwam met een eerste vestiging ‘WEG Europe’ in het Belgische Nijvel. Na tien jaar van snelle groei opende WEG meer regionale kantoren en magazijnen om de lokale Europese markten te bedienen.

Eén van de eerste uitbreidingen was het nieuwe verkoopkantoor van WEG Nederland in 2002. Na deze uitbreiding werd WEG Europe in 2005 hernoemd tot WEG Benelux met een specifieke focus op de industriële klanten in België, Nederland en Luxemburg.

WEG begon in de jaren '90 met maar twee medewerkers, vandaag bestaat het bedrijf uit maar liefst uit ongeveer 70 medewerkers in de vestigingen Benelux en Nederland. Zij verzorgen de verkoop van OEM-producten, waaronder elektromotoren, frequentieregelaars, tandwielkasten en ander industriële componenten.

De vestiging Benelux is daarnaast gespecialiseerd in op maat gemaakte oplossingen, waarbij motor, aandrijving en besturing in de eigen werkplaats in één pakket worden gecombineerd.

Het magazijn in Nijvel werd vorig jaar uitgebreid tot een oppervlakte van 6.300m²: een werkplaats van 500m² en een kantooroppervlakte van 700m². Het magazijn heeft ongeveer 13 miljoen euro aan artikelen op voorraad, waaronder ongeveer 40.000 motoren en 1.000 frequentieregelaars.

De werkplaats is een onmisbaar deel van het magazijn, hierdoor kan WEG een hoogwaardige individuele klantenservice garanderen.

Klik hier voor meer informatie over WEG producten en diensten in de regio Benelux