Takeda investeert 300 miljoen euro in Belgische productievestiging

Takeda gaat haar biotechnologische productievestiging in Lessen (Lessines) uitbreiden met een nieuwe ultramoderne productiefaciliteit voor de productie van uit plasma afgeleide therapieën voor mensen met zeldzame en complexe chronische ziekten.

Trefwoorden: #investering, #plasma, #Takeda, #therapie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Takeda )

ENGINEERINGNET.BE - Uit plasma afgeleide therapieën worden gebruikt voor de behandeling van patiënten met complexe ziekten, zoals primaire of verworven immunodeficiëntie, of zeldzame ziekten zoals erfelijk angio-oedeem en bloedingsstoornissen.

Mensen met deze aandoeningen kunnen een levensreddende behandeling nodig hebben voor acute noodgevallen, of een levenslange substitutietherapie. Ze kunnen ook afhankelijk zijn van een behandeling met immunoglobulinen, de meest gebruikte plasmatherapie.

De productievestiging in Lessen is gespecialiseerd in het zuiveren en afvullen van uit plasma afgeleide therapieën, met verpakkingsmogelijkheden voor een verscheidenheid van plasmabehandelingen.

Daarnaast komt er ook een koolstofneutrale opslagplaats bij. De totale investering hiervoor is goed voor een bedrag van bijna 300 miljoen euro.