Overname RapidMiner vergroot data analytics portfolio van Altair

Altair neemt RapidMiner, gespecialiseerd in geavanceerde software voor gegevensanalyse en machine learning (ML), over. Hun low-code platform wordt al door meer dan een miljoen mensen gebruikt voor het ontwikkelen van datapijplijnen en ML-modellen.

Trefwoorden: #Altair, #data analyse, #overname, #RapidMinder, #SaaS

Lees verder

Nieuws

( Foto: RapidMiner )

ENGINEERINGNET.BE - Het platform van RapidMiner biedt honderden eenvoudig te gebruiken bouwstenen om data te transformeren en te verrijken, waarmee het werk van programmeurs en anderen te versnellen is.

De flexibele implementatiemogelijkheden bieden zowel individuele gebruikers als bedrijven de schaalbaarheid die ze nodig hebben, op desktops, eigen servers en meerdere cloudomgevingen.

Hun cloudplatform breidt de desktop uit met alle voordelen van de cloud, waardoor het low-code platform een grotere schaalbaarheid krijgt en makkelijker te beheren is. Deze multi-cloud, SaaS-ready versie stelt organisaties in staat om hun data science-workloads gemakkelijk en veilig uit te voeren.

Het sluit goed aan op de behoeften van data scientists dankzij het getalenteerde en ervaren technische team met tientallen jaren ervaring, onder leiding van de oprichter en chief technology officer Dr. Ingo Mierswa, die nu bij Altair gaat werken.

RapidMiner versterkt Altair's DA-aanbod in verschillende markten, waaronder de maakindustrie en financiële dienstverlening, dankzij branchespecifieke kennis, ML-technieken en verbindingen met databronnen.