Belgisch Solar Team finisht als tweede in Sasol Solar Challenge

Vrijdag eindigde het Agoria Solar Team, na heel wat pech en een technisch defect aan hun batterij, toch nog tweede in de Sasol Solar Challenge. Het is de eerste keer dat de studenten van de KU Leuven deelnamen aan deze wedstrijd.

Trefwoorden: #race, #solar team, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - Het studententeam van de KU Leuven startte vorige week vrijdag aan hun tocht door Zuid-Afrika. Reeds de eerste dag sloeg het noodlot toe, door een onverwachte oneffenheid in de weg begon de zonnewagen te slippen en schraapte de zijkant tegen de grond.

Het team kon de schade repareren maar verloor hierdoor heel wat kostbare kilometers. Op de laatste avond liep het zonnepaneel van de BluePoint Atlas schade op door een actie van een onervaren teamlid van een concurrerend team.

De schade kon niet hersteld worden en het team moest starten aan de laatste etappe met een zonnepaneel dat niet optimaal functioneert. Ook kregen zowel de Belgen als de Nederlanders een straftijd van 10 minuten opgelegd. De voorbije dagen dreven ze elkaar, in de hevige strijd, tot de limieten en daar ondervinden ze vandaag de gevolgen van.

​Casper Martens (23, Zutendaal), Elektrisch Ingenieur bij het Agoria Solar Team: "We staan hier aan de finish van de Sasol Solar Challenge. We hebben 8 dagen geracet. We zijn tweede geworden en hebben heel veel geleerd. Over twee jaar hopen we hier opnieuw te staan en voor de eerste plaats te gaan".