Solvay en CERN lanceren STEM opleidingsprogramma voor middelbare scholieren

Het driejarige partnerschap, ontwikkeld door beide op wetenschap gebaseerde organisaties, heeft tot doel jonge mensen over de hele wereld te betrekken bij vakken en carrières op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM).

Trefwoorden: #CERN, #opleiding, #Solvay, #STEM

Lees verder

Opleiding

( Foto: CERN )

ENGINEERINGNET.BE - Het programma zal deel uitmaken van de onderwijsportfolio van Science Gateway, het nieuwe vlaggenschipproject van CERN dat in de zomer van 2023 wordt geopend.

Online en on-site leren worden gecombineerd, waardoor studenten zich kunnen bezighouden met deeltjesfysica en de link met het universum ontdekken.

Onder het motto "Ontdek je innerlijke wetenschapper: verken zonderr grenzen", omvat het praktische online experimenten die aantonen dat wetenschap voor iedereen toegankelijk is, ongeacht hun leeftijd of academische ervaring.

Studenten krijgen ook de kans om wetenschappelijke onderwerpen te onderzoeken die verband houden met het onderzoek van CERN en werken aan een onderzoeksproject in een authentieke STEM-werkplek in het Zwitserse Genève.

Ilham Kadri, CEO van Solvay: “Wij zijn van mening dat STEM-onderwijs een cruciale rol moet spelen. Door het enthousiasme van de studenten voor wetenschap en technologie vandaag aan te moedigen, kunnen we de grote onderzoekers van de toekomst creëren.”

Fabiola Gianotti, directeur-generaal bij CERN: "Deze samenwerking zal jonge mensen aanmoedigen om een ​​loopbaan in STEM na te streven, door hen de kans te geven om dieper betrokken te raken bij het werk dat we doen bij CERN."