Europa's eerste gigafabriek voor batterijmaterialen ingehuldigd

In het Poolse Nysa werd Umicore’s koolstofneutrale fabriek voor kathode-actieve materialen voor elektrische voertuigen ingehuldigd. Het is hiermee het eerste Europese bedrijf met een volledige circulaire en duurzame waardeketen voor batterijmaterialen.

Trefwoorden: #batterij, #circulair, #duurzaam, #elektrische voertuigen, #Umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - De jaarlijkse productiecapaciteit zal 20 GWh bereiken tegen het eind van 2023 en 40 GWh in 2024, met het potentieel om in de tweede helft van het decennium te groeien tot meer dan 200 GWh, of 3 miljoen elektrische voertuigen (EV's).

Deze groei maakt deel uit van Umicore’s ambitie om tegen 2030 haar wereldwijde capaciteit te verhogen tot meer dan 400 GWh en strategie om op drie continenten volledig geïntegreerde regionale waardeketens voor batterijmaterialen te creëren.

Daartoe plant het bedrijf ook nog de bouw van een fabriek voor precursoren en actieve kathodematerialen in Canada en de uitbreiding van haar bestaande capaciteit in Azië.

De fabriek in Nysa wordt volledig aangedreven door hernieuwbare elektriciteit van een nabijgelegen onshore windmolenpark. Momenteel worden er ongeveer 240 mensen tewerk gesteld. Hun aantal zal naar verwacht stijgen tot 400 tegen eind 2023.