Wegtransport is meest prioritaire sector voor verlaging CO2-uitstoot

In opdracht van Volvo Trucks peilde onderzoeksbedrijf Ipsos bij honderd grote e-commerce- en productiebedrijven in acht Europese landen naar hun plannen om bij toekomstige aankopen voorrang te geven aan transport zonder fossiele brandstoffen.

Trefwoorden: #CO2, #elektrificering, #elektrisch, #Ipsos, #truck, #uitstoot, #Volvo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - De overgrote meerderheid van deze bedrijven heeft doelstellingen bepaald om hun klimaatvoetafdruk te verkleinen.

78% zegt bereid te zijn om meer te betalen voor een transportleverancier met weinig of geen CO2-uitstoot en 85% is bereid van transportleverancier te veranderen als de leverancier niet aan hun eisen voldoet.

Uit het onderzoek blijkt ook een duidelijk verband tussen hun toekomstige bedrijfsopportuniteiten en de mogelijkheden op het vlak van transport zonder fossiele brandstoffen.

60% van de ondernemingen vreest de komende drie jaar klanten te verliezen als ze niet kunnen voldoen aan de vraag van consumenten naar CO2-arme of -vrije leveringen.

Volvo Trucks heeft zich wereldwijd dan ook als doel gesteld om tegen 2030 de helft van zijn nieuwe vrachtwagens te verkopen met een batterij- of brandstofcelaandrijving.