Kortrijkse PTI lanceert samen met Urban Crop Solutions opleidingsprogramma

Urban Crop Solutions (UCS) en het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) zijn een samenwerking aangegaan waarbij een ‘indoor farm’ door het PTI zal worden gebruikt om studenten op te leiden tot toekomstige operatoren voor ‘indoor farms’.

Trefwoorden: #indoor farming, #opleiding, #urban crop solutions

Lees verder

Opleiding

( Foto: Urban Crop Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - Moderne landbouwtechnieken worden alsmaar belangrijker en indoor farms zullen in de toekomst een belangrijke positie innemen als complementaire landbouwtechniek om voeding of zelfs om plantaardige stoffen voor medicatie, cosmetica of industriële grondstoffen te produceren.

Urban Crop Solutions is een pionier in ‘landbouw zonder zonlicht’, zoals ‘indoor farming’ dikwijls wordt genoemd. Omdat het exploiteren van een ‘indoor farm’ niet zo eenvoudig is, is het belangrijk dat operatoren van ‘indoor farms’ goed zijn opgeleid in plantengroei maar ook in de bediening van de mechanische en elektrische onderdelen van een ‘indoor farm’.

De groeiende vraag naar ‘indoor farms’ heeft ook een vraag naar operators gecreëerd. Met dit partnerschap tussen het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) in Kortrijk en UCS hopen beiden om bij te dragen tot het opvullen van deze leemte voor exploitanten van indoor farms.

Urban Crop Solutions heeft op de campus in Kortrijk een indoor farm ter beschikking gesteld die zal gebruikt worden om studenten op te leiden in de verschillende facetten van verticale landbouw. Daarnaast engageert UCS zich ook om studenten van het PTI een stage aan te bieden.