Amerikaanse Redwire heeft 32 miljoen euro veil voor QinetiQ Space

Redwire Corporation, leider in kritische ruimte-infrastructuur, meldt dat het bedrijf een definitieve overeenkomst gesloten heeft met QinetiQ Group voor de overname van haar QinetiQ Space en dat voor een recordbedrag van 32 miljoen euro.

Trefwoorden: #overname, #QinetiQ Space, #Redwire, #ruimte

Lees verder

Nieuws

( Foto: QinetiQ Space )

ENGINEERINGNET.BE - QinetiQ Space werd en levert kritische infrastructuur voor observatie, platforms, wetenschap, navigatie en beveiligde communicatie aan civiele en commerciële ruimteklanten, waaronder de European Space Agency (ESA) en de Belgian Science Beleidsbureau (BELSPO).

Hun productaanbod vormt een aanvulling op het portfolio van Redwire en omvat geavanceerde payloads, kleine satelliettechnologie, aan- en afmeerapparatuur en ruimte-instrumenten.

QinetiQ Space sloot vorig boekjaar af met een winstgevende omzetgroei. Het boekte 49 miljoen euro aan inkomsten, wat resulteerde in 3 miljoen euro winst na belastingen. Het Amerikaanse bedrijf hoopt met deze overname zijn eigen inkomsten aanzienlijk te verhogen, mede door het uitstekende klantenbestand.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 afgerond worden.