Picanol dochter opent nieuwe productievestiging in Roemenië

De nieuwe productievestiging van PsiControl (totale oppervlakte van 11.000 m²) ligt in het Roemeense Râșnov. Deze investering is, samen met bijkomende investeringen in onder meer 2 nieuwe SMD-lijnen en IT-systemen, goed voor 12 miljoen euro.

Trefwoorden: #elektronica, #Picanol, #PsiControl, #Roemenië

Lees verder

Nieuws

( Foto: Picanol )

ENGINEERINGNET.BE - PsiControl, met hoofdvestiging in Ieper, maakt deel uit van Picanol Group, en legt zich toe op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de ondersteuning van custom-made controllers en elektronica-productie.

Het nieuwe gebouw van maar liefst 11.000 m² bestaat uit drie delen: een productiehal, een magazijn en kantoorruimte, en staat op een terrein van 40.000m². De vestiging werd uitgerust met de modernste technologieën en apparatuur.

Daarnaast werd ook in 2 nieuwe SMD-lijnen geïnvesteerd voor het maken van elektronische producten. Hiermee verhoogt het zijn capaciteit voor het plaatsen van componenten in 2022 verhoogt naar 600 miljoen componenten.

De Roemeense activiteiten hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij de tandem tussen de Roemeense vestiging en de Belgische vestiging een belangrijke troef voor het bedrijf is gebleken.

Het personeelsbestand in Roemenië groeide daarbij van 10 in 2006 tot 300 medewerkers in 2022. Op basis van de huidige marktsituatie en het opstarten van veel nieuwe projecten verwacht PsiControl de komende maanden nog 84 extra aanwervingen.