Fedustria krijgt Karla Basselier als nieuwe CEO

De Raad van Bestuur van Fedustria heeft unaniem de kandidatuur van Karla Basselier als nieuwe CEO goedgekeurd. Zij gaat zich vanaf 1 november inwerken om dan op 1 mei 2023 over te nemen van huidig CEO Fa Quix.

Trefwoorden: #CEO, #Fedustria

Lees verder

HR

( Foto: Fedustria )

ENGINEERINGNET.BE - Basselier zal zich gedurende zes maanden samen met huidig topman Fa Quix inwerken in de dossiers, en de nodige contacten leggen, zowel met lidbedrijven als met andere belangrijke stakeholders.

Karla Basselier (41) woont in het Gentse en heeft in haar loopbaan verschillende functies vervuld, zowel in de privésector als in de publieke sector. Na een loopbaan bij Buitenlandse Zaken, werkte zij bijna tien jaar als Chief External and Public Affairs Officer voor de diamantsectorfederatie, AWDC.

Haar aandacht ging hierbij naar innovatie, ethisch ondernemen en duurzaamheid. Tot voor kort was zij Kabinetschef Algemeen Beleid bij Vicepremier en Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.

Binnen Fedustria kan ze rekenen op een sterk team en adjunct-directeur-generaal Filip De Jaeger zal haar in de algemene directie blijven bijstaan.

Fedustria vzw is de fusiefederatie van de voormalige vzw’s Febeltex en Febelhout en vertegenwoordigt de ondernemingen uit de Belgische textiel-, hout- en meubelindustrie.