Venac gaat in zee met Sweco

Ingenieursbureau Sweco sluit een Share Purchase Agreement met Venac, koploper op het vlak van akoestische studies voor de bouwmarkt. Door samen te gaan beschikken ze over een uitzonderlijk breed serviceaanbod voor geïntegreerde bouwprojecten.

Trefwoorden: #advies, #bouw, #ingenieur, #Sweco, #Venac

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Faye Pynaert )

ENGINEERINGNET.BE - Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium: “De expertise van hun akoestische ingenieurs in alle facetten rond akoestiek en trillingen is momenteel erg gegeerd in de markt en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van duurzame bouwprojecten.” 

Hierdoor wordt Sweco één van de weinige ingenieursbureaus op de Belgische en Luxemburgse markt, die complexe geïntegreerde projecten in alle disciplines zal kunnen aanbieden. Door een unieke combinatie van duurzame bouwtechnieken en akoestische diensten worden de bouwheer en architectenbureaus nog meer ontzorgt.

Studiebureau Venac (Vibrations Engineering & Acoustics Consulting) werd in 1985 door Fernand Vandervorst opgericht. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor de akoestische studie en het ontwerp van o.a. woningen, appartementen, kantoren, culturele gebouwen en industriële sites.

Het telt 5 experten die gespecialiseerd zijn in bouwakoestiek, zaalakoestiek, geluidsniveaus van technische installaties, milieu-akoestiek en het beheersen van trillingen.

Op de foto (vlnr.): Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Fernand Vandervorst (Director Public Relations, Venac), Tom Vandervorst (Bestuurder Venac), Ariane Segers (Director Contracts & IT, Venac) en Mark Vandervorst (Shareholder Venac).