EnergyVille lanceert platform voor denkers rond klimaatneutraal België

In opdracht van Febeliec heeft EnergyVille recent onderzocht wat de meest optimale manier is om een klimaatneutraal België te bereiken tegen 2050, en dit tegen de laagste maatschappelijke kost. Dit leidde tot het Paths 2050 - platform.

Trefwoorden: #EnergyVille, #klimaat, #neutraal, #transitie

Lees verder

Nieuws

( Foto: EnergyVille )

ENGINEERINGNET.BE -  Tijdens het onderzoek werd rekening gehouden met de huidige hoge prijzen en werd het volledige langetermijnbeeld richting 2030 en 2050 bekeken. 

Er werden antwoorden gezocht op de vragen: Kan België überhaupt klimaatneutraal zijn in 2050? En zal het klimaatbeleid richting 2050 voor de maatschappij betaalbaar zijn?

De resultaten werden nu in een heus platform gegoten dat toelaat in een oogopslag de uitkomsten te zien, en dat over verschillende sectoren (industrie, elektriciteit, gebouwen, transport en waterstof) heen.

Voor het platform, dat de naam 'Paths 2050 - The Power of Perspective' kreeg, hebben meer dan 200 onderzoekers van EnergyVille samengewerkt om datagedreven roadmaps uit te tekenen voor drie verschillende scenario's, die elk een andere mogelijke route naar koolstofneutraliteit tegen 2050 beschrijven.

Klik hier voor meer informatie over dit platform.