Emilie Steinbach wint Women Award in Technology & Science

Emilie Steinbach, Brusselse neurowetenschapster, heeft de WATS (Women Award in Technology and Science) gewonnen en wordt de nieuwe wetenschapsambassadrice en gaat ze jongeren aanmoedigen om voor een wetenschappelijke opleiding te kiezen.

Trefwoorden: #Innoviris, #opleiding, #STEM, #women award

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innoviris )

ENGINEERINGNET.BE - De doelstelling van de WATS is om meer meisjes in STEM (Science Technologie Engineering Mathematics) domeinen ​ te laten participeren, om hun talent in die domeinen te helpen ontdekken en te matchen met een studiekeuze of loopbaan waar ze het verschil kunnen maken.

De WATS prijs en campagne werd door Innoviris in het leven geroepen om opmerkelijke vrouwelijke wetenschappers in de schijnwerpers te plaatsen, als inspiratiebron voor de volgende generatie van vrouwelijke onderzoekers, wetenschappers, vernieuwers en visionaire bestuurders.

Emilie Steinbach, een Brusselse neurowetenschapster, doctoraatsstudente aan de universiteit Sorbonne in Parijs en bezielster van Feed Your Brain, wint de felbegeerde WATS en wordt de nieuwe wetenschapsambassadrice in Brussel. Naast de prijs en de titel, ontvangt ze 10.000 euro als ondersteuning van haar missie.

Steinbach: "Ik wil een multimediale reeks creëren en delen via sociale media waarin ik vrouwen, die actief zijn in STEM uitnodig om hun kennis op een toegankelijke manier te delen. De interactiviteit zal heel belangrijk zijn, de meisjes zullen hun vragen live kunnen stellen. Het doel is deze carrières te ontrafelen en te laten zien dat ze niet zo abstract maar vooral enorm boeiend zijn."

De drie andere kandidates die het net niet haalden, waren: Fatma Demir, onderzoeker en projectleider - VUB, Antonella Fioravanti, onderzoeksprofessor in moleculaire biologie - VUB en Iris Stiers, assistent professor wetenschapsdidactiek & bioloog - VUB.