Blastr Green Steel en Cargill Metals tekenen MOU voor levering van groen staal

Beiden zijn overeengekomen om samen te werken bij de levering van staal dat zonder gebruik van fossiele brandstoffen in de Noordse regio is vervaardigd. Hiermee willen ze de koolstofuitstoot in de staalindustrie aanzienlijk te verminderen.

Trefwoorden: #Cargill, #groen staal, #staal, #toelevering

Lees verder

Techniek

( Foto: Blastr Green Steel )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens het Memorandum van overeenstemming ("MoU") zijn Blaster en Cargill Metals van plan de knowhow van beide bedrijven te combineren voor een snellere ontwikkeling van projecten die de wereldwijde staalindustrie aanzienlijke koolstofbesparingen opleveren.

De inbreng van Cargill Metals omvat expertise in het betrekken van grondstoffen, hun wereldwijde capaciteiten op het gebied van zeetransport en logistiek, alsook de ontwikkeling van groene producten voor de markt, risicobeheer en financieringsfaciliteiten.

Blastr brengt zijn expertise op het gebied van industriële decarbonisatie, zijn zakelijke vaardigheden, zijn staat van dienst en zijn toegang tot kapitaal in groene energie en CO2-vermindering in. Blastr bezit ook regionale kennis van locaties, mogelijkheden en lokale ondersteuning.

Cargill heeft de ambitie om wereldwijd toonaangevende projecten in de toeleveringsketen van groen staal te ontwikkelen door de snelle ontwikkeling van de eerste productie en vervolgens de capaciteit stapsgewijs uit te breiden op basis van de marktvraag.

Los daarvan wijst een onafhankelijke marktanalyse op een aanbodtekort, waarbij de wereldwijde vraag naar laag koolstofstaal waarschijnlijk zal stijgen van minder dan 5mt in 2021 tot 200mt in 2030. De Europese vraag zal tegen die tijd toenemen tot bijna 40mt onder impuls van de automobiel- en de bouwsector.

De volgende fase van de samenwerking zal zich toespitsen op de definitieve keuze van de technologie, de toegang tot groene stroom, de locatie en de uiteindelijke productmix.