Genomineerden voor Onderneming van het jaar bekend gemaakt

Vier ondernemingen zijn in de running voor de prestigieuze trofee van Onderneming van het Jaar 2022. De genomineerde finalisten zijn Agristo, Aliaxis, Galloo en Vandewiele. Op 6 december zullen we weten wie de winnaar wordt.

Trefwoorden: #Agristo, #Aliaxis, #EY, #Galloo, #onderneming van het jaar, #Vandewiele

Lees verder

Nieuws

( Foto: EY )

ENGINEERINGNET.BE - Al 28 jaar bekroont de Onderneming van het Jaar award unieke Belgische bedrijven die blijk geven van een uitmuntende ondernemingszin en succesvol management.

De jaarlijkse hoogmis van het ondernemerschap, die dit jaar voor de 28ste keer wordt georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, groeide niet enkel uit tot een traditie, maar werd ook een waar kwaliteitslabel.

Dat families een succesvolle voedingsbodem vormen voor tal van ondernemingen bewijzen de laureaten van dit jaar. Er loopt een sterke familiale draad doorheen de vier genomineerde ondernemingen.

Bij Agristo in vandaag de tweede generatie van de families Wallays en Raes aan zet. In 1983 stampen de beide families in Harelbeke een diepvriesbedrijf voor de verwerking van aardappelen uit de grond. De trend rond gemaksvoeding was in snelle opmars en de markt van diepvriesfrieten kende een steile groei.

Het verhaal van Aliaxis is er eveneens één van internationaal ondernemerschap.  Van een familiebedrijf dat uitgroeit tot vooraanstaande groep die met systemen voor duurzame en innovatieve buizen en koppelingen een antwoord biedt op globale wateruitdagingen en de overgang naar duurzame energie versnelt.

Ook bij Galloo, actief in recyclage van metalen en plastics, staat duurzaamheid centraal. De familiale groep wist door technische innovatie, een doordachte acquisitiestrategie en duurzaam ondernemerschap marktleider te worden in de Euregio België-Noord-Frankrijk.

Tenslotte kent ook Vandewiele een sterke familiale groeibodem. Het ooit kleinschalige herstellingsbedrijf groeide uit tot een internationaal technologiebedrijf en is vandaag marktleider in het ontwerp en de fabricage van hoogtechnologische machines en oplossingen voor de wereldwijde textielindustrie.