Tijdens Blue Career Day werd gezocht naar 'blauw' talent

VDAB, Economisch Huis Oostende, Ostend Science Park organiseerden een derde editie van de Blue Career Day in Oostende. Bedrijven actief in de blauwe economie ontmoetten er studenten en werkzoekenden in functie van hun zoektocht naar nieuw talent.

Trefwoorden: #blauwe economie, #Ostend Science Park, #vacature, #VDAB

Lees verder

HR

( Foto: VDAB )

ENGINEERINGNET.BE - Na het succes van de ‘Blue Career Day’ in 2019 en 2020 sloegen Ostend Science Park, de Blauwe Cluster, Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, VDAB, TUA West, The Belgian Offshore Cluster en het Economisch Huis Oostende opnieuw de handen in elkaar voor een vervolgeditie eind oktober.

Het concept bleef hetzelfde: werkzoekenden en afgestudeerden laten kennismaken met de troeven van en de jobs in de Blauwe Economie. Van zeewier tot drone: de blauwe economie omvat het allemaal. Het is een toekomstgerichte sector waar we op duurzame wijze optimaal gebruik maken van onze zeeën, oceanen en hun ecosystemen. Investeren in de blauwe economie betekent ook het ontsluiten van het potentieel van de oceaan om meer banen te creëren en de economie te stimuleren.

De doelstelling van de jobbeurs is tweedelig vertelt Pieter Embo, Business Developer van Ostend Science Park: “Enerzijds kunnen werkzoekenden en afgestudeerden kennismaken met de jobs en de activiteiten binnen de Blauwe Economie, anderzijds kunnen bedrijven die actief zijn in deze sector hun openstaande vacatures onder de aandacht brengen en zo nieuw personeel aantrekken.”

Op de jobbeurs waren maar liefst 24 bedrijven vertegenwoordigd die operationeel zijn in de Blauwe Economie: Jan De Nul NV, GEOxyz, ECA Robotics Belgium SRL, Defensie, e-BO Enterprises, dotOcean nv, HAEDES, Virya Energy, Siemens Gamesa Renewable Energy, DEME, Kaayman, Moore Belgium, Citymesh NV, Vestas, Otary, Elia Transmission Belgium, Engie Laborelec, Engie EMS, Marlinks, SARENS, Noordzee Helikopters Vlaanderen, Elscolab, Ekopak, VLIZ, VITO.