Blue Spirit Aero versnelt ontwikkeling waterstof aangedreven vliegtuigen

De Franse luchtvaartstart-up heeft het 3Dexperience-platform van Dassault Systèmes gekozen voor het snel kunnen ontwikkelen en certificeren van elektrische en op waterstofbrandstofcellen gebaseerde lichte vliegtuigen.

Trefwoorden: #3D, #Dassault, #vliegtuig, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET.BE - Het vliegtuig (Dragonfly) maakt gebruik van een gepatenteerde elektrische voortstuwingstechnologie, die is geoptimaliseerd voor schone prestaties.

Het bedrijf mikt op 2026 als datum voor het introduceren van dit toestel. Blue Spirit Aero maakt gebruik van Dassault Systèmes' 'Reinvent the Sky'-industrieoplossing, gebaseerd op het 3Dexperience-platform.

Met deze oplossing heeft de start-up binnen enkele maanden een gedetailleerd 3D-ontwerp van Dragonfly kunnen voltooien. Ook is dat platform gebruikt om de prestaties op het gebied van aerodynamica, structuur en energie te testen en te valideren.

Vanaf het begin stelde de virtuele omgeving van het cloudplatform de start-up in staat om zijn interne processen te structureren en de communicatie tussen experts in verschillende disciplines en locaties te stroomlijnen voor efficiëntere besluitvorming en volledige traceerbaarheid.