Soltech investeert 10 miljoen euro in nieuwbouw op Thor Park

De investering wordt gebruikt voor de realisatie van een nieuwe productieruimte met een vloeroppervlakte van 4.000m² en kantoren met een vloeroppervlakte van 1.000m². De helft van de investering zal gaan naar bouw van een nieuw machinepark.

Trefwoorden: #fotovoltaïsch, #Soltech, #Thor Park, #zonnecel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Soltech - MaMu architecten )

ENGINEERINGNET.BE - Door de investering in een hypermoderne fabriek en kantoren kan Soltech zich op de steeds groter wordende vraag naar innovaties (integratie van zonnecellen op zowat elke drager) toeleggen.

Het investeringsprogramma omvat een uitbreiding en optimalisatie van productiecapaciteit door het bouwen van een productiehal van 4.000m² met een hypermodern machinepark, de bouw van een modern kantoorgebouw met 3 etages van elk ongeveer 325m².

Het nieuwe bedrijfsgebouw wordt meteen een showroom voor hun producten. Zo zullen er geïntegreerde zonnepanelen komen in de gevel van het gebouw, komen er zonnepanelen op luifels en balustrades en uiteraard op de daken.

De nieuwe site zorgt ook voor extra werkgelegenheid, want naast de 15 medewerkers die van Tienen mee verhuizen naar Genk, zullen er 10 nieuwe collega’s tewerkgesteld worden.

In mei 2023 zal de productiehal af zijn en zullen de eerste panelen van de band rollen. Iets later zullen de bouwwerken helemaal afgerond zijn en kan het volledige bedrijf verhuizen.