Yaskawa organiseert techniekdagen voor engineers

Eind november is de Brainport Industries Campus in Eindhoven de locatie voor twee dagen vol informatie, demo's en workshops over bekende en nieuwe technische innovaties van Yaskawa en speciaal voor engineers.

Trefwoorden: #cobot, #engineer, #robot, #techniek, #Yaskawa

Lees verder

Nieuws

( Foto: Yaskawa )

ENGINEERINGNET.BE - Gedurende deze dagen worden engineers meegenomen op een ware tour langsheen alle innovaties.

Zo komen uiteraard de laatste nieuwtjes over robots en cobots aan bod, waaronder de nieuwe HC30 cobot met een payload van 30 kg. Tevens wordt de Smart Pendant gedemonstreerd met uitleg over de nieuwe Pallet Builder software en ook de vrij programmeerbare mogelijkheden.

Yaskawa biedt een technische oplossing voor het terugwinnen van robotremenergie in het elektriciteitsnet - standaard en zonder extra hardware. Met de huidige oplopende energiekosten zal dit onderwerp zeker interessant zijn. Voor de gebruikers kan het inzetten van MotoSim ook tijd en kosten besparen.

Dit programma voor offline simulatie en programmering maakt offline simuleren en programmeren van robotsystemen mogelijk, minimaliseert insteltijden en biedt geavanceerde besturingsfuncties en simulatie van de productfamilie inclusief robots, portalen, tracks en werkstukmanipulatoren.

Verder zullen de mogelijkheden van de Functional Safety Unit toegelicht worden, waarmee het veilig werken met robots mogelijk wordt gemaakt, in combinatie met optimalisatie van zo compact mogelijke layout.

MotoLogix komt ook aan bod, deze revolutionaire softwareinterface voor de realtime aansturing van Yaskawa robots direct vanuit diverse PLC’s wordt gepresenteerd en live gedemonstreerd.

Op de Techniekdagen zullen ook enkele partners aanwezig zijn op het gebied van 3D vision. Vincitech en Affix zullen hun technologie presenteren en demonstreren en tijdens de live demo’s alle mogelijke vragen beantwoorden.

Deelname aan de Techniekdagen op 29-30 november is uitsluitend op inschrijving via email adres: marketing.nl@yaskawa.eu.com.