Eerste goederentrein op waterstof in Europa

Nestlé Waters neemt als eerste bedrijf in Europa een trein in gebruik met een door Alstom en ENGIE ontwikkelde waterstofbrandstofceloplossing voor bulkvervoer per spoor.

Trefwoorden: #Alstom, #Nestlé, #transport, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: © Alstom Advanced & Creative Design )

ENGINEERINGNET.BE - Naar schatting vermindert dit project de CO2-uitstoot met 10.000 ton per jaar, waardoor de huidige jaarlijkse uitstoot uiteindelijk met 90% zal dalen. Dit komt overeen met de jaarlijkse uitstoot van meer dan 30.000 retourritten per auto van Parijs naar Nice.

Deze nieuwe waterstofoplossing is gebaseerd op een brandstofcelsysteem dat elektrische locomotieven kan aandrijven in niet-geëlektrificeerde gebieden. Met deze oplossing kunnen goederen over lange afstanden worden vervoerd, zowel nationaal als in heel Europa.

Vanaf 2025 zal de goederentrein, aangedreven door elektra van het spoorwegnet en door waterstof op de niet-geëlektrificeerde sectoren, geleidelijk het vervoer van VITTEL natuurlijk mineraalwater verzekeren tussen de fabriek in de Vogezen en de verschillende distributiecentra in Frankrijk, gelegen in Arles en Montreuil-Bellay.

De dual-mode oplossing bestaat uit een generatorwagon met een brandstofcelsysteem, gevoed door hernieuwbare waterstof, en een elektrische locomotief op de hoofdlijn, beide verbonden door een stroomkabel. De generatorwagen zal, bij gebrek aan een bovenleiding, de locomotief van elektra voorzien.

Deze oplossing is bedoeld ter vervanging van diesellocomotieven die momenteel op de meeste lijnen in Frankrijk en de meeste Europese landen worden gebruikt.

Dankzij deze innovatieve oplossing kunnen alle goederenritten worden uitgevoerd met dezelfde elektrische locomotief, aangedreven door de bovenleiding op geëlektrificeerde hoofdlijnen en door de waterstofgeneratorwagen in niet-geëlektrificeerde gebieden. ENGIE zal de hernieuwbare waterstof leveren via een innovatieve toeleveringsketen.