Delta verankerd op Automotive Campus in Helmond

Op de Automotive Campus in Helmond heeft Delta Electronics, specialist in energiemanagement- en gebouwbeheersystemen, een duurzaam en toekomstbestendig gebouw geopend.

Trefwoorden: #automotive, #Delta, #elektronica

Lees verder

Partner Info

( Foto: Delta Electronics )

ENGINEERINGNET.BE - Vanuit dit LEED Gold gecertificeerd gebouw ondersteunt Delta (met productontwikkeling, testing en technisch onderhoud) de verdere uitbreiding van zijn activiteiten in industriële automatisering, industriële energievoorziening en de automobielindustrie in de EMEA-regio.

Dankzij autonome groei en overnames kon Delta Electronics, opgericht in 1971 in Taiwan, zijn internationale activiteiten uitbreiden. Wereldwijd werken er nu 9.000 engineers in 72 R&D-centra. Zo heeft Delta voedingen en apparatuur zoals inverters ontwikkeld met een grote energie-efficiëntie. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (ESG) staan hoog in het vaandel.

Als één van de grootste aanbieders van energie-management- en gebouwbeheersystemen ontwikkelt Delta Electronics oplossingen en technologie voor onder meer industriële automatisering, gebouwbeheer, datacenters, energiemanagement en EV-mobiliteit. In 1987 werden onder ‘Delta Group’ de activiteiten in de EMEA-regio opgestart, met hoofdkantoor in Hoofddorp.

Met de overname van het Noorse Eltek ASA in 2015, een producent van technologie voor de energievoorziening in onder andere telecommunicatie en datacenters, verstevigde Delta zijn positie in Europa. Het hoofdkantoor in Hoofddorp ontving reeds een BREEAM Very Good certificaat.

Opvallende locatie  
Het nieuwe gebouw in Helmond is belangrijk voor de verdere groei in de regio. Het ligt op een opvallende locatie, bij de ingang van de Automotive Campus, en is ruim drie keer groter dan het vorige pand in Eindhoven. Naast een showroom, ingericht met de producten en oplossingen van Delta, en kantoorruimte zijn er ook faciliteiten voor testing en onderhoud van apparatuur.

“Ontwerpmatig zijn er drie grote pijlers om een groen gebouw te creëren: duurzaamheid, gezondheid en circulariteit”, zegt architect Gordon Jack van Van Aken Concepts. “Belangrijk voor de duurzaamheid is dat het gebouw zo compact mogelijk werd ontworpen, evenwel rekening houdend met toekomstige behoeften.”

Het dak met zonnepanelen reflecteert de warmte van de zon en verlaagt de kosten voor koeling. Op een zonnige dag zijn de zonne-panelen samen goed voor 101 kW aan energie, dankzij de twee Delta M70A PV-omvormers met een piekrendement van 98,8%. De landschapsarchitectuur rond het gebouw omvat doelbewust schaduwrijke gebieden.

Mechanische en elektrische systemen spelen een belangrijke rol in het duurzame ontwerp van het gebouw, dat voorzien is van een slim gebouwbeheersysteem dat het gebruik en verbruik controleert. Ook zijn er andere slimme installaties, waaronder een Variable Air Volume systeem geïnstalleerd.

Het gebouw omvat ook uitgebreide faciliteiten voor testing en onderhoud van apparatuur. (Foto PDC)

Toekomstbestendig 
Het nieuwe gebouw heeft vanwege de doorgedreven energie-efficiëntie een LEED (Gold) certificaat gekregen. Dit wereldwijd erkend systeem, gebruikt om de duurzaamheid van gebouwen vast te stellen, kent scores toe op ruimtelijke ontwikkeling, waterbesparing, energiezuinigheid, materiaalkeuze, binnenmilieu en innovatie. Alle punten bij elkaar leiden tot de waardering.

Een zorgvuldig ontwerp garandeert dat het gebouw nog jaren operationeel blijft. Toekomstbestendigheid is komt echter niet aan bod in het certificeringsproces. Het gebouw van Delta werd iets groter ontworpen dan nodig om de groeiprognoses op te vangen. Oplossingen van Delta zelf, zoals het mensgerichte ledverlichtingssysteem, zorgen ervoor dat het gebouw weinig stroom gebruikt en de verlichting zich automatisch aanpast. 

Dankzij de installatie van Delta’s HMI voor temperatuur-, licht- en luchtkwaliteit in elke ruimte kunnen verlichting en temperatuur worden afgestemd op de aanwezigen. Verder zijn er Delta systemen voor gebouwautomatisering, waaronder ruimteregelaars, sensoren en meters, buitenverlichting en oplossingen voor energiebeheer.

De beveiliging wordt geregeld met behulp van Delta bewakingsoplossingen, waaronder netwerkcamera's met meerdere sensoren, stereo-netwerkcamera's, fisheye-netwerkcamera's en een systeem voor toegangscontrole. De parkeerplaats is efficiënt geoptimaliseerd met snelladers voor elektrische voertuigen: twee Delta 50 kW DC wallbox EV-laders en acht 11 kW AC MAX-laders. De veiligheid wordt ondersteund met kentekenherkenning en slimme parkeeroplossingen.

Deel van ecosysteem en hotspot
Dankzij de implementatie van slimme oplossingen voor energiebesparing en het innovatieve, milieuvriendelijke ontwerp verbruikt het gebouw jaarlijks 56,84% minder elektriciteit dan een vergelijkbaar traditioneel gebouw. Ping Cheng, CEO van Delta Electronics Inc. “Onze missie is ‘innovatieve, schone en energie-efficiënte oplossingen brengen voor een betere toekomst’.

Dankzij eigen oplossingen voor gebouwautomatisering en klimaatbeheersing beschikt Delta nu al over 32 groene gebouwen over de hele wereld. Daarnaast hebben we met behulp van onze superefficiënte oplossingen tussen 2010 en 2021 wereldwijd 35,9 miljard kWh elektriciteit voor onze klanten bespaard.

Ons engagement aan de RE100 ambities om in 2030 100% groene elektriciteit te gebruiken en de levering van meer dan 1,5 miljoen laadinstallaties voor elektrische voortuigen in de voorbije tien jaar, bewijzen onze ambities op dit vlak.” Op de Automotive Campus draait alles om innovatie en technologie.

“Dankzij deze nieuwe vestiging wordt Delta onderdeel van het ecosysteem van de belangrijkste Nederlandse hotspot voor technologische innovatie in de industrie en de automotive sector. Daarom voelen we ons hier thuis”, aldus Dalip Sharma, President en General Manager van Delta Electronics EMEA.

Inzake industriële automatisering blijft Delta één van de trendsetters in de markt. (Foto PDC)

Slimme, energiebesparende oplossingen 
Het gebouw in Helmond ‘showt’ Delta’s slimme, energiebesparende producten en oplossingen. Zo zijn er de oplossingen voor gebouwautomatisering. Het Energy Online energiemanagement systeem van Delta voor gebouwen monitort continu het energieverbruik. Sensoren en controllers van het Oostenrijkse Loytec en het Canadese Delta Controls (allebei onderdeel van Delta Group) sturen de klimaatinstallaties en de verlichting zo aan dat ze zich automatisch aan het aantal mensen in gedeeltes van het gebouw aanpassen.

Er zijn ook de UNONext systemen van Delta voor de bewaking van de luchtkwaliteit. De toegangscontrole wordt ondersteund door camera’s voor het tellen van mensen en netwerkcamera’s geleverd door Delta dochteronderneming VIVOTEK.

Daarnaast zijn er slimme energie-oplossingen: een zonne-energiesysteem (133 kW) met 360 zonnepanelen en de efficiënte PV inverters uit de M70A serie van Delta. Last but not least zijn er de EV-laadoplossingen: elektrische auto’s opladen kan met de snelle DC en AC EV laadinstallaties en de AC Max.

www.deltaww.com