Schneider Electric Innovation Summit Belgium 2022 in Thurn & Taxis

In het kader van zijn Innovation Summit is Schneider Electric, de wereldwijde specialist in energiebeheer en automatisering, onlangs in Brussel op de site van Thurn & Taxis neergestreken.

Trefwoorden: #innovatie, #Schneider Electric

Lees verder

Partner Info

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - Naast de aanwezigheid van CEO David Orgaz D’Hollander, die de wereldwijde visie van Schneider Electric kwam voorstellen, was de Innovation Summit ook de perfecte gelegenheid om een rijk gevuld programma van sessies te volgen met als belangrijkste thema’s digitalisering, elektrificatie en duurzaamheid. Een niet te missen evenement.

Op de Innovation Summit Belgium 2022 konden heel wat professionele klanten (1.200 inschrijvingen verdeeld over twee dagen) kennismaken met de innovaties van Schneider Electric en deelnemen aan een of meer van de 25 sessies die in zes verschillende conferentiezalen georganiseerd werden: Pitch Box, MeetUp, Schneider Lab, Short Circuit, Digital Deepdive en Sustainable ThinkTank.

Daarnaast waren er denktanks, meet-ups, een pitch box en de Schneider Labs. Het gevarieerde programma draaide om drie belangrijke thema’s die steeds terugkeren in de boodschap van Schneider Electric: digitalisering, elektrificatie en duurzaamheid. Als digitale partner wil Schneider iedereen in staat stellen zijn energie en middelen beter te benutten door vooruitgang en duurzaamheid met elkaar te verzoenen.

Het paleis dat door Schneider Electric werd bezet op de site van Thurn & Taxis was overigens verdeeld in thematische eilanden. Op elk eiland waren experts aanwezig om de professionele bezoekers van informatie te voorzien. Overal kwam het begrip ‘universele automatisering’ naar voren.

De talrijke professionele gasten konden de hele dag profiteren van de toelichtingen van de aanwezige experts op de verschillende informatieve en thematische eilanden. (Foto MH)

Naar een universele automatisering
Schneider Electric roept de industrie op om ‘universele automatisering’ te omarmen. In het kader van de vierde industriële revolutie pleit het bedrijf voor de algemene adoptie van open standaarden om innovatie te stimuleren en efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid te vergroten.

De industriële activiteiten hebben inderdaad te maken met een grote transformatie (machine learning, augmented reality, real-time analyse, IoT …). Dit potentieel ontwikkelt zich echter moeizaam door de beperkingen van gesloten automatiseringsplatforms, die het gebruik van de beste technologieën belemmeren en de integratie van componenten van derden bemoeilijken.

Vandaar de noodzaak om gebruik te maken van open platforms voor industriële technologieën. Voor Schneider Electric is de tijd rijp om de stap naar industriële automatisering te zetten. Met de lancering van EcoStruxure Automation Expert, een universele automatiseringssoftware gebaseerd op de norm IEC61499, luidt het bedrijf een nieuw tijdperk in van interoperabele software-centrische universele automatisering.

“Dit product is een perfect antwoord op de huidige behoefte om software los te koppelen van hardware om de flexibiliteit en schaalbaarheid van systemen te optimaliseren”, zegt Peter Herweck, Executive Vice President Industrial Automation bij Schneider Electric.

www.se.com/be/nl