Dag van de Wetenschap lokte honderden bezoekers

Vorig weekend was er een nieuwe Dag van de Wetenschap, een initiatief van de Vlaamse overheid en het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Een dag afgestemd op het stillen van een wetenschappelijke honger bij jong en minder jong.

Trefwoorden: #EnergyVille, #STEM, #Thor, #wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: EnergyVille )

ENGINEERINGNET.BE - Na twee online edities ging deze Dag van de Wetenschap opnieuw live door en lokte uiteindelijk honderden bezoekers naar EnergyVille.

Er werd op EnergyVille, Thor Central en de T2 Campus (allemaal onderdeel van Thor Park) een mooi programma uitgewerkt voor jong en oud. Zo kon je op EnergyVille terecht voor een unieke rondleiding door de labo’s, deelnemen aan verschillende wetenschappelijke proefjes en demo’s en kon je zelfs een workshop volgen waarin je je eigen puzzelchip maken kon.

Op Thor Central konden de kleinsten dan weer een lezing op kindermaat volgen waarin EnergyVille / UHasselt / imec Professor Bart Vermang uitlegde hoe energie tot stand komt, Een verhaal van kleine en nog kleinere energiedeeltjes.

Het peter- en meterschap van de Dag van de Wetenschap was dit jaar weggelegd voor weerman Frank Deboosere en Angelique van Ombergen van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA.

Klik hier voor mee informatie over de Dag van de Wetenschap.