6 miljoen euro extra voor versnelling energietransitie bij Gorilla

Scale-up Gorilla, die cruciale data in energiebedrijven verzamelt en verwerkt, haalt in een Series A-kapitaalronde 6 miljoen euro op. Hun software effent het pad voor energiebedrijven om innovatieve, duurzame toepassingen te ontwikkelen.

Trefwoorden: #energie, #Gorilla, #transitie, #windenergie, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Gorilla )

ENGINEERINGNET.BE - Bloomberg voorspelt in zijn Energy Transition Investment Trends 2022 dat de energiebedrijven hun investeringen in de transitie naar 100% groene, hernieuwbare energie zullen verdrievoudigen tegen 2025 en vervolgens verdubbelen tot 2030.

Die energietransitie genereert bij de energiebedrijven een explosie aan data. De energieproductie gebeurt veel meer decentraal. Zonnepaneleninstallaties, windmolenparken, digitale meters en andere nieuwe technologieën genereren nieuwe data.

Gorilla is een dataverwerkingsplatform in de cloud dat grote hoeveelheden data analyseert en verwerkt voor energiebedrijven. Hierdoor kunnen ondernemingen forse sprongen maken op vlak van efficiëntie en performantie.

Het bedrijf verwacht de komende jaren een exponentiële groei van de vraag naar dataservices in de energiesector en om dat op te vangen, werd in een Series A-kapitaalronde 6 miljoen euro opgehaald bij het Brits-Amerikaanse fonds Beringea en het Belgische PMV. Daarnaast krijgt de onderneming ondersteuning vanuit VLAIO.

Met de kapitaalinjectie wil Gorilla zowel zijn sales- en ingenieursteam als zijn productaanbod verder uitbreiden.

ACHTERGROND
Gorilla bestaat nog maar sinds 2018, maar mag al grote energiebedrijven als British Gas, ScottishPower, Shell Energy en Engie tot zijn klanten rekenen. De scale-up, een spin-off van het Belgische techbedrijf November Five, opereert met 40 medewerkers vanuit kantoren in Antwerpen, Londen en Melbourne.