UGent en Actemium lanceren leerstoel 'Sustainable Energy'

De leerstoel is toegekend aan de onderzoeksgroep Industrial Systems Engineering (ISyE) van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. Professor El-Houssaine Aghezzaf is titularis van de leerstoel, terwijl professor Stijn De Vuyst promotor is.

Trefwoorden: #Actemium, #duurzaam, #energie, #leerstoel, #UGent

Lees verder

Opleiding

( Foto: Actemium / Ugent )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze leerstoel wil Actemium voor langere termijn het onderzoek bevorderen naar hoe duurzame energiekosten, -beperkingen & -kansen optimaal te integreren in een energiebewuste productieplanning en -optimalisatie. Dr. Pieter Leyman zal het onderzoek binnen deze leerstoel voeren.

Luc Clabout, Managing Director Actemium Belgium: “Deze leerstoel kadert binnen de holistische visie van Actemium en de groep VINCI Energies rond de energietransitie en digitale transformatie.”

Door de proces know-how van Actemium te bundelen met de academische kennis van UGent, wordt ingezet op het ontwikkelen van geavanceerde modellen en slimme oplossingstechnieken voor het ontwerp, deoptimalisatie en de simulatie van duurzame productiesystemen.

Actemium voegt bovendien een ‘advisory board’ toe aan de leerstoel, opgesteld uit klanten die actief willen participeren in de verdere uitbouw. Zo kan er in co-creatie nog sneller op efficiëntie en meerwaarde worden ingezet.