Blue Innovation Awards 2022 uitgereikt

Deze awards zijn een initiatief van De Blauwe Cluster om innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheidsinstanties in de schijnwerpers te zetten. Voor de 3de editie waren veel inzendingen waarbij 50 organisaties betrokken waren.

Trefwoorden: #award, #Blauwe Cluster, #Blue Innovation

Lees verder

Nieuws

( Foto: De Blauwe Cluster )

ENGINEERINGNET.BE - Gisteren vond de uitreiking van de Blue Innovation Awards 2022 plaats. De Blauwe Cluster stelt hieronder de winnende initiatieven voor:

 • Het project CPS Monitoring van Marlinks sleepte de Blue Innovation Wave-award in de wacht. Hierbij houdt het bedrijf de staat van onderzeese kabels nauwgezet in de gaten door akoestische trillingen langs de kabels te meten. Zo kunnen onderhouds- en herstellingswerken geoptimaliseerd worden.
   
 • Drilled XL monopile foundations for offshore wind farms: a triple innovation van DEME werd beloond met de Corporate Blue Innovation Wave-award. Binnen het kader van dit project werd een oplossing bedacht en gerealiseerd om offshore windmolenparken op rotsachtige bodems te bouwen.
   
 • Belgisch demonstratieproject binnen UNITED, een samenwerking tussen UGent, Jan De Nul, Brevisco, Colruyt, Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en Parkwind, ging aan de haal met de Blue Innovation Swell-award. De focus ligt op de combinatie van offshore wind, aquacultuur en herstel van platte oesters en zeewierteelt.
   
 • Het project Afvalwaterbehandeling met wilgen: een nature-based solution van Aquaduin werd bekroond met de Blue Innovation Captain-award. In dit project doet men onderzoek naar het potentieel van wilgenvelden om afvalwater verder op te zuiveren. Dit kan helpen om het structureel tekort aan water in België aan te pakken.
   
 • De Moray Base van MULTI.engineering aan de haal met de Inspirational Blue Wave-award, die door het publiek uitgereikt werd. Dit project betreft een heel innovatief concept voor een drijvende fundering voor offshore windmolens.

De winnaars worden een jaar lang in de kijker gezet op diverse evenementen en mogen een jaar lang gebruik maken van een uniek Blue Innovation Awards-logo.