Climate-tech start-up komt in handen van Sweco

Ingenieursbureau Sweco verwerft Futureproofed via een Share Purchase Agreement. Deze climate-tech start-up wijst bedrijven en steden de weg naar een koolstofarme toekomst. Deze krachtenbundeling versnelt hun klimaattransitie.

Trefwoorden: #Futureproofed, #klimaat, #overname, #Sweco

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Faye Pynaert )

ENGINEERINGNET.BE - Futureproofed is in 1999 opgericht door CEO Serge de Gheldere. In 2006 werd hij een van de twee eerste Europese klimaatambassadeurs van Al Gore.

Het team uit Leuven bestaat uit 18 gepassioneerde experten die steden en gemeenten in staat stellen hun klimaatstrategie te ontwikkelen, uit te voeren en daar beter van te worden. Futureproofed is een pionier in het ontwikkelen en op de markt brengen van carbon management tools.

Meer dan 200 steden en bedrijven werken op Futureproofed’s SaaS-platform (Software as a Service) om CO2-uitstoot te meten, reduceren en rapporteren. Futureproofed voert projecten uit in België, Frankrijk, Zweden, Spanje en in vele andere landen.

Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium: “De bundeling van onze technische knowhow met de expertise van Futureproofed is een logische stap om als digitale frontrunner de Transforming Society Together visie vorm te geven.”

Op de foto (vlnr.): Maarten Van Hoorickx (CRO Futureproofed), Steven Van Praet (COO Futureproofed), Vicky De Bollen (Director Finance, Facility & Legal, Sweco Belgium), Erwin Malcorps (Managing Director, Sweco Belgium), Serge de Gheldere (CEO Futureproofed), Tom Van Den Noortgaete (Division Director Energy & Environment, Sweco Belgium).