3,5 miljoen euro voor LioniX International

Een Nederlands consortium investeert dit bedrag in de groei ambities van LioniX International, de vanuit Enschede actieve, wereldwijd leidende speler in ‘customized microsystem solutions’.

Trefwoorden: #augmented, #fotonica, #MEMS, #UTwente, #virtual

Lees verder

Nieuws

( Foto: Universiteit Twente )

ENGINEERINGNET.BE - LioniX International loopt voorop bij het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte microsystemen, fotonica, detectie en micro-elektromechanische systemen (MEMS). Het bedrijf heeft een toonaangevend geïntegreerd fotonica-technologieplatform ontwikkeld, geheten TriPleX.

Dit maakt tal van toepassingen mogelijk, variërend van AR/VR, (bio)sensing en telecom tot fotonische kwantumcomputing. Deze oplossingen zijn van belang voor technologische ontwikkeling ten behoeve van onder meer de gezondheidszorg, lucht- en ruimtevaart, defensie en telecommunicatie.

Het bedrijf biedt volledige module-ontwikkeling en -productie met diensten zoals microfabricage, verpakking en assemblage, prototyping, testen en karakterisering, en technisch ontwerp.

Deze module-ontwikkeling is gebaseerd op een uitgebreide bibliotheek bestaande uit gevalideerde bouwstenen, waarmee op maat gemaakte modules worden gebouwd.

Tot de investeerders behoren Invest-NL, FORWARD.on, Universiteit Twente Holding, Oost NL en PhotonDelta. Ellen Velthuis, CFO bij University of Twente Holding: "Deze investering betekent een verdere versteviging van het technologisch ecosysteem in Twente, en draagt bij aan Twente als één van de belangrijkste fotonica- en kwantumtechnologie-hubs in Europa.”

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Invest-NL hebben vorig jaar het Deep Tech Fonds gelanceerd. Dit fonds investeert in bedrijven met innovatieve, complexe technologieën zoals LioniX.

Deze investeringen dragen bij aan het streven om kennis en innovatie binnen Nederland en de Europese Unie te versterken. In een zeer competitieve wereldmarkt is het belangrijker dan ooit om een sterk en toonaangevend Deep Tech ecosysteem op te bouwen.