Elektrificatie en duurzaamheid topprioriteit voor Volvo Car Gent in 2023

Volvo Car Gent drijft dit jaar de productiecapaciteit voor volledig elektrische wagens verder op en breidt de huidige batterijfabriek uit om in de toekomst meer batterijpacks te kunnen assembleren. 

Trefwoorden: #auto, #batterij, #elektrisch, #Volvo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - De capaciteitsverhoging voor elektrische wagens is een antwoord op de sterke vraag naar het gamma van de elektrische Recharge wagens.

Het aandeel van PHEV en volledig elektrische wagens in de totale verkoop stijgt zeer snel in België en was hoger dan de doelstelling in 2022. Dit ligt in lijn met de doelstelling van Volvo Cars om vanaf 2030 enkel nog 100% BEV-auto’s, ofwel volledig elektrische wagens, te verkopen.

Als pionier in de elektrificatiestrategie produceert Volvo Car Gent al sinds 2020 de volledig elektrische XC40. In 2021 kwam daar de C40 Recharge bij, het tweede volledig elektrische model in het gamma. Voor deze 100% elektrische modellen wordt gemikt op een productiecapaciteit van 150.000 wagens. 

De fabriek breidt haar capaciteit inzake elektrificatie geleidelijk aan verder uit en mikt op een capaciteit van 150.000 volledig elektrische wagens op jaarbasis. De uitbreiding van de batterijfabriek met 5.000 m² zal toelaten om deze groei te realiseren. Daarnaast blijft de fabriek ook verder aanwerven.

De klimaatdoelstellingen van Volvo Cars voorzien een reductie in de CO2-uitstoot per wagen met 40%, waarbij een actieve rol is weggelegd voor alle fabrieken. Volvo Car Gent gaat onder meer de ovens in de spuitafdeling elektrificeren om op termijn tot een CO2-vrij bakproces te komen.

Ook worden de nodige voorbereidingen getroffen om de solventen in het topcoatproces drastisch te reduceren. Deze en nog andere duurzame projecten moeten de fabriek toelaten om in 2024 volledig klimaatneutraal te produceren.