PureCycle plant Europese recyclingfabriek in NextGen District

PureCycle Technologies heeft aangekondigd dat het Amerikaanse bedrijf van plan is om haar eerste polypropyleen (PP) recyclingfabriek in Europa te bouwen in het snelgroeiende NextGen District van Port of Antwerp Bruges.

Trefwoorden: #hars, #polypropyleen, #PureCycle, #recycleren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Antwerp-Bruges )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe fabriek zal een jaarcapaciteit hebben van 59.000 ton, met mogelijkheden om de activiteiten in de toekomst uit te breiden aangezien het perceel van 14 hectare plaats biedt aan vier verwerkingslijnen met een totale capaciteit van ongeveer 240.000 ton per jaar.

PureCycle is momenteel bezig met de financiële planning en de aanlevering van grondstoffen. De definitieve planning zou medio 2023 rond moeten zijn. De bouw van de fabriek begint zodra de vergunningsprocedure is afgerond (verwacht in 2024).

De nieuwe PP-zuiveringsinstallatie zal niet alleen hun UPR-hars aan de Europese markt leveren, maar zal in de eerste fase van het project naar verwachting ook 65 tot 70 nieuwe jobs opleveren. 

Dit project is een van de grootste investeringen die tot dusver in het NextGen District werden aangekondigd.

NextGen District, gelegen aan Port of Antwerp-Bruges, is een wereldwijd knooppunt voor bedrijven die de circulaire economie willen bevorderen. PureCycle kreeg een concessieovereenkomst toegekend na een competitieve selectieprocedure.