De Lijn zet nieuwe stap in vergroening vloot

De Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn heeft 65 gelede e-bussen bij de leverancier Iveco besteld. De bussen worden in de loop van de eerste helft van 2024 geleverd. De bestelling is goed voor een bedrag van 48 miljoen euro.

Trefwoorden: #De Lijn, #e-bus, #vergroening

Lees verder

Nieuws

( Foto: De Lijn - Iveco )

ENGINEERINGNET.BE - Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De vergroening van het openbaar vervoer in Vlaanderen is een belangrijke maatregel in onze ambitie voor gezondere lucht en om de klimaatuitdagingen daadwerkelijk aan te pakken.”

Directeur-generaal van De Lijn Ann Schoubs: “Gelede bussen zijn een belangrijk onderdeel van onze vloot. Aangezien ze ruim 110 klanten kunnen vervoeren, zijn ze ideaal geschikt om tijdens piektijden meer wagens uit het verkeer te halen.”

Om meer Vlamingen op het openbaar vervoer te krijgen, beschikken deze e-bussen over een aantal troeven, zoals een uitnodigend helder interieur met (kunst)lederen zetels en een rustgevende vloerbedekking van imitatiehout, een geoptimaliseerde klimatisatie, USB-laadpunten, aangename ledverlichting, 3 moderne XL-schermen met real-time informatie en een elektrische oprijplaat voor kinderwagens en rolstoelen.

De bestelling is toegewezen aan Iveco, dat als best geplaatste inschrijver uit de aanbesteding kwam.