Initiatief om van België het veiligste cyberland van Europa te maken

Het Centrum voor Cyberbeveiliging België en Recorded Future zetten in op een verstrekkende, strategische samenwerking om de cyberbeveiliging van België te verbeteren.

Trefwoorden: #cyber, #security

Lees verder

Nieuws

( Foto: nikauforest - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Recorded Future en het Centrum voor Cyberbeveiliging België (CCB) slaan de handen ineen om instanties voor nationale veiligheid, vitale belangenorganisaties en hun sectorale autoriteiten, en andere partners van informatie te voorzien op het gebied van cyberdreigingen.

In het bijzonder zal Recorded Future helpen om waarschuwingsberichten van het CCB over spear-fishing naar Belgische bedrijven en cruciale infrastructuur te sturen. Dit om cruciale kwetsbaarheden in cyberbeveiliging te melden, die mogelijk het doelwit zijn van cyberdreigingen.

België wordt met een grote variatie aan cyberdreigingen geconfronteerd. Hierom heeft het CCB al eerder gekozen voor de expertise en de Intelligence Cloud van Recorded Future om de Nationale Cyber Security Strategie 2.0 te helpen verwezenlijken.

"Recorded Future biedt CCB bruikbare informatie die nodig is om gegevens over cyberdreigingen, kwetsbaarheden en aanvallen op de informatie- en communicatiesystemen van de vitale sectoren van België, waaronder cruciale infrastructuur, overheidssystemen en cruciale gegevens, te analyseren en te verspreiden," aldus Miguel de Bruycker, directeur van het CCB.

België en Recorded Future vertrouwen al lang op hun vermogen om resultaten uit de Intelligence Cloud van Recorded Future te behalen en de Belgische belangen te helpen beschermen via CCB's Spear Warning Program, voordat de dreigingen uitmonden in schade aan bedrijven, problemen met nalevingsvereisten, financiële fraude of uitval van operationele systemen.

De vandaag aangekondigde samenwerking zal dit partnerschap uitbreiden om snel op inlichtingen gebaseerde oplossingen voor de bescherming van België te creëren en in te zetten.