150.000 euro van de Europese Commissie voor onderzoek naar vortex sensor

VUB-onderzoeker Wim De Malsche ontvangt de prestigieuze ERCProof of Concept Grant, waarmee hij 18 maanden onderzoek naar de vortex sensor gaat uitvoeren om deze later ook toe te passen voor de bewaking van waterkwaliteit en medische diagnostiek.

Trefwoorden: #ERC, #research, #sensor, #vortex

Lees verder

Nieuws

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE - Wim De Malsche behaalde al eerder de ERC Starting Grant vanuit de onderzoeksgroep µFlow. Hier deed hij onderzoek naar analytische scheidingen en ontwikkelde hij een technologie om via microkanaaltjes vortices (draaikolken) te genereren.

Dankzij de ERC Proof of Concept Grant kan de VUB-onderzoeker samen met business developer Filip Legein de ontwikkelde technologie toepassen om de gevoeligheid van sensoren drastisch op te drijven.

Concreet behandelt het project ‘Vortex microflow inducer that enables detection of ultra-low concentrations of species in sensors'de volgende kernvraag: Hoe kunnen we deeltjes die men wil ‘voelen’ aan een sensor versneld naar het sensoroppervlak brengen, en zo deeltjes aanwezig in heel lage concentraties detecteren, en dit in een veel kortere tijd.

De Malsche tracht die vraag te beantwoorden aan de hand van een actieve, elektrisch-akoestisch gedreven methode.

Professor Wim De Malsche is hoofd van de µFlow Cell, een Group of Excellence of Advanced Research aan VUB. Verder maakt hij deel uit van de vakgroepen Bio-ingenieurswetenschappen en Chemische Ingenieurstechnieken.