BeCode en Start it @KBC bundelen hun krachten

BeCode, die mensen omschoolt tot programmeurs, en Start it @KBC starten een structurele samenwerking. Startende programmeurs kunnen werkervaring opdoen bij innovatieve startups, die op hun beurt sneller beloftevolle IT-talenten kunnen rekruteren.

Trefwoorden: #BeCode, #ICT, #Start it @KBC, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: Start it X )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens Agoria, de koepel van technologische bedrijven in ons land, hebben Belgische bedrijven vandaag meer dan 20.000 IT-vacatures openstaan.

De twee partners willen nu met hun structurele samenwerking meer mensen inspireren en ondersteunen om de stap naar de techwereld en naar het ondernemerschap te zetten.

Lode Uytterschaut (foto links), CEO van Start it @KBC: “Start it @KBC heeft sinds 2014 al meer dan 1.300 startups begeleid. We zijn uitgegroeid tot de grootste accelerator van het land.”

Beatrice de Mahieu (foto rechts), CEO van BeCode: “Wij fungeren als bruggenbouwer tussen onontgonnen talent en bedrijven die op zoek zijn naar technische profielen. De voorbije vijf jaar hebben we op onze vier campussen 2.900 cursisten opgeleid in IT-domeinen als WebDev, DevOps, Cyber ​​Security en Artificial Intelligence.”

Door de krachten te bundelen, versterken ze elkaars werking. Programmeurs krijgen toegang tot innovatieve startups waar ze aan de slag kunnen.

Voor veel startups is het aantrekken van IT-talent vandaag een bottleneck die hun groei in de weg staat. Voortaan kunnen ze putten uit het reservoir van BeCode om sneller technologische profielen te rekruteren.