WinGD en CMB.TECH combineren expertise in koolstofvrije brandstoftechnologie

Het Zwitsere maritieme energiebedrijf WinGD en de Belgische scheepvaart- en cleantech groep CMB.TECH hebben een overeenkomst ondertekend over de ontwikkeling van tweeslagmotoren op ammoniak.

Trefwoorden: #ammoniak, #brandstof, #CMB.TECH, #decarbonisatie, #schepen

Lees verder

Nieuws

( Foto: CMB.TECH )

ENGINEERINGNET.BE - Hun doel is om de ammoniak dual-fuel X72DF-motor te installeren op een serie van 10x 210.000 DWT droge bulkschepen die in 2025 en 2026 op een Chinese scheepswerf zullen worden gebouwd.

In het kader van dit gezamenlijke ontwikkelingsproject zal CMB.TECH WinGD ondersteunen bij de ontwikkeling van het op ammoniak aangedreven motorconcept met een grote boring (cilinderdiameter).

CMB.TECH heeft een aanzienlijk inzicht in alternatieve brandstoffen en bouwt, ontwerpt, bezit en exploiteert grote maritieme en industriële toepassingen die werken op waterstof en ammoniak.

Beide bedrijven geloven dat ammoniak een zeer belangrijke rol kan spelen in de decarbonisatie van de maritieme industrie. De reeks grote bulkschepen die worden aangedreven door deze ammoniakmotoren zal de eerste reeks in haar soort zijn en het bewijs leveren dat grote zeeschepen kunnen worden aangedreven door koolstofvrije brandstoffen.