Vopak gaat voormalige Gunvor-site duurzaam herontwikkelen

Het Nederlandse tankopslagbedrijf Vopak neemt de aandelen van Gunvor Petroleum Antwerp over en krijgt daarmee toegang tot de Gunvor-concessie in het Antwerpse havengebied. Het engageert zich om het terrein duurzaam te herontwikkelen.

Trefwoorden: #duurzaam, #klimaatneutraal, #Port of Antwerp-Bruges, #tankopslag, #Vopak

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Antwerp-Bruges )

ENGINEERINGNET.BE - Het Nederlandse bedrijf zal zich samen met Port of Antwerp-Bruges onder andere inzetten op een gezamenlijke ontwikkeling/invulling in functie van hernieuwbare energie.

De site is zo’n 105 hectare groot en biedt diepzee- rivier-, weg- en spoortoegang, alsook pijpleidingverbindingen naar Noordwest-Europa. De aangrenzende en toekomstige pijpleidingen zijn geschikt voor het transporteren van o.a. propyleen, ethyleen, CO2 en waterstof.

Vopak zal de concessie herconfigureren met als voornaamste bedoeling een positieve bijdrage te leveren aan de decarbonisatie van de industriële cluster op het Antwerpse havenplatform. De bodemsanering zal waar nodig gebeuren in nauw overleg met interne en externe deskundigen en autoriteiten.

Voorts zullen Port of Antwerp-Bruges en Vopak verder in gesprek met elkaar gaan om hun gemeenschappelijke strategische ambitie vorm te geven, namelijk de gezamenlijke ontwikkeling van een new green energy hub.