Vijf nieuwe bedrijven krijgen titel 'Factory of the Future'

VCST Industrial Products, Sanofi, Barry Callebaut, Altachem en Pomuni Frozen hebben vandaag de titel van 'Factory of the Future' gekregen. Met de award willen de initiatiefnemers de meest geavanceerde en toekomstgerichte productiebedrijven bekronen.

Trefwoorden: #Agoria, #factory of the future, #Sirris

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Factories of the Future zijn bedrijven die volop inzetten op digitalisering,  talentontwikkeling, slimme processen, duurzame producten en een productie van wereldniveau.

Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. De winnaars krijgen de titel voor een periode van drie jaar. Na afloop daarvan moet een nieuwe audit uitwijzen of de titel kan worden verlengd.

Vijf bedrijven kregen de award voor het eerst: VCST Industrial Products (Sint-Truiden), farmabedrijf Sanofi (Geel), chocoladefabrikant Barry Callebaut (Wieze, Lebbeke), metaalbedrijf Altachem (Harelbeke) en fabrikant van aardappelspecialiteiten Pomuni Frozen (Ranst).

Vier andere maakbedrijven konden hun eerder behaalde titel verlengen: Audi Brussels (Vorst), TotalEnergies (Ertvelde), Vandemoortele (Izegem) en Daikin (Oostende).

Op maandag 13 februari worden de Waalse Factory of the Future Awards uitgereikt.

De Factory of the Future Awards zijn sinds 2015 een initiatief van technologiefederatie Agoria, Sirris, het collectief centrum van de Belgische technologische industrie, en de industriefederaties Fevia Vlaanderen (voeding), Fedustria (textiel, hout en meubel), essenscia (chemie en life sciences), en dit in samenwerking met innovatieclusters Centexbel (textieltechnologie), Wood.be (hout en meubel) en de speerpuntclusters Flanders’ FOOD (agrovoeding) en Catilisti (chemie en kunststoffen).